I can't display image on my Django admin page

i'm having trouble displaying images on my Djnago admin page.

i read https://stackoverflow.com/questions/2443752/how-to-display-uploaded-images-in-change-list-page-in-django-admin/51181825#51181825 this article but still didn't get what i want :(

this is my codes

models.py

from django.contrib.auth.models import (
    BaseUserManager, AbstractBaseUser, PermissionsMixin
)
from django.db import models
from django.utils.html import mark_safe


class User(AbstractBaseUser, PermissionsMixin):
    image = models.ImageField(
        upload_to='media/profile_image/',
        null=True
    )


admin.py

class UserAdmin(BaseUserAdmin):
    # The forms to add and change user instances
    form = UserChangeForm
    add_form = UserCreationForm

    def image_tag(self, obj): # Here
        return format_html(
            f'''<a href="{obj.image.url}" target="_blank">
                  <img 
                    src="{obj.image.url}" alt="{obj.image}" 
                    width="50" height="50"
                    style="object-fit: cover;"
                  />
                </a>''')


    list_display = ('uid','get_full_name', 'email', 'nickname', 'introduce','image', 'birth','is_active', 'is_superuser', 'date_joined', 'image_tag')

...

this is what i got

admin page

the image is in my PROJECTNAME/media/profile_image but i cant' display it on my admin page :(

The problem could be related to your project's settings or how you define the images' display in your admin.py file.

Please check the following:

  1. Make sure you have MEDIA_URL and MEDIA_ROOT set correctly in your settings.py file.

  2. Check that the image file is readable by the server by navigating to the image URL in your browser.

  3. If you are using an S3 bucket for storing images, check that your bucket is configured correctly and that the IAM user has the correct permissions.

  4. In the image_tag method, you are using obj.image which is an instance of

  5. ImageField, you should use obj.image.url

  6. Also check the image_tag method. The format_html function is used to output safe HTML, so the f'' string is unnecessary and can be removed.

  7. Finally, ensure the image_tag method is passed as an attribute to the list_display tuple in the UserAdmin class.

Though if you provide further code from settings and additional details or error logs. We may be able to help you with specific solution.

I solved the problem by adding

if settings.DEBUG:
urlpatterns += static(settings.MEDIA_URL, document_root=settings.MEDIA_ROOT)

this on my urls.py

sorry for asking what i could solve it my self, but I will left this for someone who might have same problem... thanks

Back to Top